AL MEER DAN 35 JAAR VERZEKERINGS- EN HYPOTHEEKADVISEUR
Wanneer u kiest voor een annuïteitenhypotheek, betaalt u een vast bedrag per maand. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. In het begin bestaat dit bedrag voor een groot deel uit rente. Na verloop van tijd bestaat dit vaste maandtermijnbedrag voor een groter deel uit aflossing. Omdat uw maandelijkse rente steeds minder wordt, neemt het fiscale voordeel af.
Kiest u voor een lineaire hypotheek, dan lost u maandelijks een vast bedrag af. Naast dit bedrag betaalt u rente. U heeft na de looptijd geen restschuld meer en het maandelijkse bedrag dat u aan rente betaalt, neemt af.
Aflossingsvrij betekent dat u geen aflossing betaalt aan uw geldverstrekker. U heeft aan het einde van de looptijd dan ook de volledeige hypotheekschuld nog te voldoen. Omdat u geen aflossing betaalt, is het op korte termijn gunstig voor uw maandlasten. De rente op een aflosvrije hypotheek is alleen aftrekbaar als u deze al voor 2012 had.
Een hypotheek waarover u maandelijks rente betaalt en tegelijkertijd spaart. Aan het einde van de looptijd heeft u gegarandeerd een vermogen opgebouwd. De rente die u op de geblokkeerde spaarrekening ontvangt is gelijk aan de hypotheekrente. U kunt tussentijds niet over uw spaargeld beschikken. Deze hypotheek is niet door starters af te sluiten.
Naast de hypotheekrente betaalt u een verzekeringspremie. Met de levensverzekering bouwt u een kapitaal op en heeft u overlijdensrisicodekking. Met de opgebouwde waarde van de verzekering, lost u (een deel van) uw hypotheek af. Deze hypotheek is niet door starters af te sluiten.
U sluit naast de hypotheek een beleggersrekening af. Op deze beleggersrekening worden op basis van uw persoonlijke risicoprofiel beleggingsfondsen aangekocht. Afhankelijk van de beleggingsresultaten kan het zijn dat u eerder (of later) dan gepland uw doelvermogen bereikt. Deze hypotheek is niet door starters af te sluiten.
U wilt er liever niet over nadenken, maar het is soms toch goed om bij stil te staan. Met een overlijdensrisicoverzekering voorkomt u dat uw nabestaanden achterblijven met financiële problemen. Er zijn diverse soorten dekkingen. Welke voor u het meest geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie.
Als u door een ziekte of ongeval arbeidsongeschikt wordt, behoudt u vanuit het UWV of uw werkgever meestal een basisinkomen. Om ervoor te zorgen dat uw lasten betaalbaar blijven, kunt u zich aanvullend verzekeren met een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een woonlastenbeschermer.
Als u zonder werk komt te zitten, ontvangt u ook geen salaris meer. Via het UWV kunt u in aanmerking komen voor een werkloosheidsuitkering. U krijgt dan voor een vastgestelde periode tot 70% van uw laatstverdiende loon. U kunt hiervoor een verzekering afsluiten met werkloosheidsdekking.
Als u overlijdt, ontvangen uw nabestaanden een nabestaandenpensioen. Dit pensioen gaat via uw opgebouwde pensioen. Veel mensen hebben voor meerdere werkgevers gewerkt en daardoor ook meerdere pensioenfondsen. Om zeker te weten dat uw nabestaanden ook na uw overlijden nog inkomsten ontvangen, kunt u een nabestaandenverzekering afsluiten.
Vandaag de dag is het niet meer vanzelfsprekend dat ons pensioeninkomen naast de AOW voldoende is voor een onbezorgde ‘oude dag’. Met een lijfrenteverzekering kunt u zich verzekeren voor een beter pensioeninkomen.
De inboedelverzekering dekt schade aan onder andere uw meubels en apparaten door diefstal of andere schade-oorzaken. Welke dekkingen bij uw situatie passen, is afhankelijk van de waarde van de inboedel en het risico dat u op deze schades loopt.
Als u een eigen woning heeft, is het een prettige gedachte dat bij bijvoorbeeld brand of storm de schade aan uw woning vergoed wordt. Vaak wordt u door de hypotheekverstrekker ook verplicht om een opstalverzekering af te sluiten.
Als u schade aan andermans spullen veroorzaakt, is de kans groot dat u voor deze schade aansprakelijk wordt gesteld. Hiervoor biedt de aansprakelijkheids-verzekering uitkomst.
In Nederland is het verplicht uw auto WA te verzekeren. Dat houdt in dat de aansprakelijkheid voor schade aan anderen verzekerd moet zijn. Indien u ook uw eigen schade verzekerd wilt hebben, kunt u de autoverzekering uitbreiden met beperkte of volledige cascodekking.
Gaat u regelmatig op vakantie, of een weekendje weg? Dan is een doorlopende reisverzekering een aanrader. Uw bagage, uw verblijf, dure medische kosten, wintersport, onverhoopte annulering van de reis etc. Een heel scala aan dekkingen is voor u beschikbaar.
Bij juridische conflicten met uw werkgever, de overheid, uw buren, in het verkeer of zelfs met uw bank of verzekeraar, biedt een rechtsbijstandverzekering uitkomst. U bent verzekerd van rechtsondersteuning of een advocaat als dat nodig mocht zijn.